WORKS / 面白法人カヤック 恵比寿オフィス

WORKS / KAYAC Ebisu Office

主要用途: オフィス

施工: イシマル/E&Y

所在・会場: 東京 恵比寿

延床面積: 249.9m2

設計期間: 2010.11-12

施工期間: 2011.01-02

写真: 阿野太一






Principle use: OFFICE

Production: ISHIMARU / E&Y

Building site: Ebisu Tokyo

Total floor area: 249.9m2

Design period: 2010.11-12

Construction period: 2011.01-02

Photo: Daici Ano


KAYAC is an IT business that is also into the “Fun-loving Business”, so we thought of a flexible and adaptable space for their new Tokyo branch office where employees could enjoy visualizing their company's performance.

Project teams need to change constantly and fluidly and so does the desk layout in the office. We thus proposed a design that offers each member a private desk that can be reshuffled at will into a temporary configuration and accommodate future additions to the team.

We also fitted wheels on regular desks, shelves, partitions and planters just like strapping roller-skates on to make them go mobile and create a flexible office space unhindered by fixed furniture. Colored stripes found at the edges of the carpeting gently indicate the zoning around each area.

The side facing the entrance features windows and a wall where each month's corporate performance can be visualized. Colored balls on a mesh mark the sales made so employees themselves can update the ledger daily. This colorful graph is part of an ensemble that contributes to add color to the office space.

By giving the office a flexible configuration that does not overly monopolize the entire space and by keeping corporate performance results in the field of vision at all times, we sought to fit the company's new working space where they themselves propose to others a new working style.