WORKS / mt lab.

WORKS / mt lab.

主要用途: 物販店舗

施工: イシマル

クレジット: トータルディレクション・グラフィック:イヤマデザイン/照明:大光電気

所在・会場: 東京 蔵前

延床面積: 47.65m2

設計期間: 2016.09-2017.01

施工期間: 2017.01-2017.02

写真: 太田拓実





Principle use: SHOP

Production: ISHIMARU

Credit: Total Direction・Graphics: iyamadesign / Lightings: DAIKO

Site area: Kuramae, Tokyo

Total floor area: 47.65m2

Design period: 2016.09-2017.01

Construction period: 2017.01-2017.02

Photo: Takumi Ota


We performed the interior design for stationery goods brand mt's (masking tape) first street-level store that opened in Kuramae, Tokyo. For the company's 10th anniversary, we strived to create a store where customers could partake in the brand's concept and experience on a deeper level.

We sought to make the most of the 2.7m wide by 15.7m deep site's characteristics by contrasting mt's colorful product line against a white-based interior, placing the service counter at the back to facilitate communication inside the store, and running a mini gallery space along the long wall opposite a product display wall featuring acrylic pipes mounted above stainless steel trays.
These mt-exclusive fixtures resemble test tubes and are made to showcase the brand's rich product lineup. The various colors and designs from mt's basic products as well as original trial products are used to further embellish the space. The opposing gallery wall features thematic installations made using mt goods. Furthermore, the indirect lighting from the ceiling illuminates the long and narrow store homogenously, which makes the whole space appear as one showcase.

Our aim was to create an experimental space with ample room that would be customizable so as to promote mt's appeal and innovative ventures to its customers every time they visit the store for product launches and special events.