主要用途: オフィス

施工: 光工商

所在・会場: 東京 天王洲

延床面積: 263.3m2

設計期間: 2011.3-2011.04

施工期間: 2011.05

写真: 阿野太一




Production: Hikarikoushou

Building site: Tennouzu Tokyo

Total floor area: 263.3m2

Design period: 2011.3-2011.04

Construction period: 2011.05

Photo: Daici Ano

The design for the new offices of Nike Tokyo Design Studio combines a work space, executive offices, a meeting room, a lounge space as well as a storage spaces for product samples.

The project required a flexible work space with a central area in which products housed in mobile furniture can be moved around freely, and other rooms and storage spaces are laid out around this work space.

Thus the meeting room, lounge space and work space all cohabit in a nested state within a larger space. This design makes it possible to change the scenery according to the mood while purposefully giving a sense of unity to the whole. The big sliding door in the meeting room is normally left open to become one with the workspace, but can also be closed when necessary.

While offices tend to be monotonous, the result is a functionally simple space made with a minimum of elements where each area is imbued with a distinct personality, such as the entrance leading to a widening tunnel or the lounge set up as a stage.